Novi Sad
14.12.2012.
11:43 > 12:51
"Gradsko zelenilo" počelo je prodaju jelki sa busenom koje će u zavisnosti od visine koštati 900 i 1.300 dinara.
  • Nataša

    12.12.2013 11:24
    Mi već 6 godina unazad kupujemo jelku sa busenom za Novu godinu i svaku smo posle zasadili u dvorištu zgrade i one su i dan danas živahne i rastu. Bitno je da budu u posudi(većoj saksiji ili kanti pvc, koju obložite folijom ili kesom da je lakše izvadite, da ne budu baš do radijatora i da je zalivate jednom dnevno. Čak nismo imali problem ni sa opadanjem iglica....Jedini je problem uneti je u stan i izneti napolje... :)
  • Dobronamerno

    21.12.2012 11:33
    ali nevredi
    Jelke sa busenom najcesce nece uspeti da se odrze u basti ili saksiji. Osim da im klima u nizim gradovima Srbije neodgovara, sok od toplih/ hladnih temperatura, razlicite vlage, ostecenog korena itd. tesko ce preziveti.
    Na zapadu prodaju iskljucivo secene jelke koje se i za tu nameru gaje na plantazama. Tako bi trebalo i u Srbiji, pa niko nebi bio razocaran neuspehom.
  • Galawix

    14.12.2012 20:07
    Hmmm...
    Odlična ideja! Pretvoriću jelku sa busenom u člana porodice. Zalivaću joj stablo dole (kod nogu), prskaću joj prskalicom stablo i grane (oko ušiju i ispod pazuha), maziću je dva puta dnevno sa mačkom i puštaću joj muziku kada nisam tu, da ne bude usamljena. Kada hoću da gledam tv, pomeriću je u stranu. Kada žena bude peglala, pomeriću je odatle u drugu stranu. Kada hoću da prođem na terasu, skloniću je odatle nazad pred tv. Voleću je kao rod rođeni i zvaću je Đorđe.

    A ovaj... kako je ono bilo sa jelkama koje se sade samo da bi se posekle za Novaka, na privatnom, ograđenom prostoru koji se zove rasadnik? I ne služe ničemu drugo, osim da rasadnik pošteno zaradi na njima? Zašto me terorišete sa tim j...nim busenjem...

    Jasno, ovo nije politički korektno. I jelka je živo biće.

    Razumem da sam očajno sebičan, jer volim miris jelke za Novaka, ali mi jelka posle toga više nije potrebna.

    Prihvatam svaku kritiku.
  • Novogodisnja Lampica

    14.12.2012 15:24
    Odlicna ideja! Kupite jelku sa busenom oni vam je donesu na kucnu adresu . Ne kupujte secene jelke!
  • Gimli

    14.12.2012 14:42
    @anonimus
    teško da će se održati godinama u saksiji, potrebno ih je presaditi, poželjno što pre, i ne dozvoliti da se smrznu... jer će onda gotovo sigurno da se osuše i po presađivanju...
    dok god su unutra (za vremem praznika i sl) a posebno ako ste u stanu sa centralinim grejanjem potrebno je obezbediti vlagu jelki (zalivati dole zemlju + prskati prskalicom stablo i grane) jer ce se bez toga osusiti u stanu...
  • 14.12.2012 13:29
    Da li neko zna, da li se ove jelke mogu odrzati kasnije (godinama), u saksiji na terasi, ili im ti uslovi ne prijaju, tj. potrebna je basta?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna